dinsdag 21 augustus 2012

Kaart Libanon en Beiroet

Kaart Libanon: CIA
Libanon heet officieel de Republiek Libanon. Het land telt 4.017.095 inwoners (2009) en de hoofdstad is Beiroet.

Het land grenst in het zuiden aan Israël en in het noorden en oosten aan Syrië. Libanon ligt in het westen aan de Middellandse Zee.

Het land is een parlementaire democratie, en maakt deel uit van de Arabische Liga, een samenwerkingsverband van landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

De belangrijkste rivieren zijn de Litani en de Orontes (of Asi). De hoogste berg van Libanon is de Qurnat as Sawda', met een hoogte van 3.088 meter.

Klimaat en vakantie
Libanon kent een mediterraan klimaat. Door het Libanongebergte neemt echter de invloed van de Middellandse Zee naar het oosten toe af. De hoeveelheid neerslag verschilt per locatie.

Op de oosthellingen van het gebergte en in de Bekaavallei kunnen de winters koud zijnen kan het vriezen. De zomers kunnen zeer warm zijn, met temperaturen boven de 35 °C. zijn.

Libanon telt drie grote historische steden. Dit zijn Beiroet, Sidon en Tyrus. Bekende archeologische opgravingen zijn te vinden in Anjar, Byblos, Baalbek en de tempel van Echmoun.

Daarnaast worden Deir el-Qamar en Beiteddine in het Choufgebergte, Bcharreh, de Qadishavallei en de ceders veel door toeristen voor een vakantie bezocht.

In de zomer trekt Libanon veel welgestelde toeristen uit de Arabische wereld die in de bergen koelte zoeken.

Steden Libanon
Naast de hoofdstad Beiroet zijn de grootste steden in Libanon: Tripoli, Sidon, Zahlé, Tyre, Jounieh, Baalbek, Byblos, Nabatieh.


(Kaart steden Libanon: CIA)

Kaart Libanon
Libanon grenst aan Israël en Syrië. In het westen ligt het land aan de Middellandse Zee.

Kaart Libanon topografie: CIA