vrijdag 28 juni 2013

Kaart Qatar en Doha - Vakantie Midden-Oosten Arabisch Schiereiland


Kaart Qatar, steden, wegen: VN
Qatar, ook wel gespeld als Katar, heet officieel de Staat Qatar. Het is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten. Het land telt 833.285 inwoners (2009) en de hoofdstad is Doha.

Qatar is een schiereiland en grenst in het zuiden aan Saoedi-Arabië. De rest van Qatar ligt aan de Perzische Golf. Ten westen van Qatar ligt de eilandstaat Bahrein.

Het land hoort tot het Midden-Oosten en ligt op het Arabisch Schiereiland.

Qatar is vrij vlak en bestaat voor het grootste deel uit een kaal woestijnlandschap met in de kalkgebieden karstverschijnselen. In het westen van het land liggen een aantal heuvelruggen.

In het zuiden liggen de zoutmoerassen, sabcha's, van al-Amra. Langs de kusten komen artesische bronnen voor.

Gemeenten
Qatar is verdeeld in 10 gemeentes (Arabisch: baladiyah), soms vertaald als provincies.

Dit zijn: Ad-Dawhah (Doha), Al Ghuwariyah, Al-Jumaliyah, Al-Khawr, Al-Wakrah, Ar-Rayyan, Jariyan al Batnah, Ash-Shamal, Umm Salal en Mesaieed.

WK voetbal
In december 2010 maakte de FIFA bekend dat Qatar het WK voetbal van 2022 mag organiseren.

Klimaat en vakantie
Qatar heeft een woestijnklimaat met zeer warme zomers en warme winters. De vochtigheidsgraad is relatief hoog. Flora en fauna zijn uitermate schaars.

Qatar is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige stranden, de woestijnreizen die er zijn te maken en de steden.

De hoofdstad Doha is het financiële en commerciële centrum van het land. Sinds de opkomst van de aardolie-industrie heeft de stad een zeer modern uiterlijk gekregen met bankgebouwen, kantoren en moderne appartementencomplexen.

In Doha zijn onder meer het Museum voor Islamitische Kunst en het Arabische Museum voor Moderne Kunst gevestigd.

Steden Qatar
Naast de hoofdstad Doha zijn een aantal steden in Qatar: Al-Wakrah, Al-Khor, Al-Khuwayr, Ar-Rayyan, Ar-Ru'ays, Dukhan, Ras Laffan, Umm Bab, Umm Sa'id, Umm Salal 'Ali, Umm Salal Muhammad.


Kaart steden Qatar CIA

Kaart Qatar
Qatar grenst in het zuiden aan Saoedi-Arabië. De rest van het schiereiland ligt aan de Perzische Golf. De hoofdstad van het land is Doha.

Kaart Qatar: CIA

Kaart Qatar, steden, wegen, reliëf, topografie: CIA