zaterdag 5 maart 2011

Kaart Bahrein en Manamah


(Kaart Bahrein:: VN)

Bahrein heet officieel het Koninkrijk Bahrein. Het is een eilandstaat in het Midden-Oosten aan de Perzische Golf en de Golf van Bahrein. Het land telt 727.785 (2009) inwoners en de hoofdstad is Manamah.

Bahrein ligt in het westen en zuiden tussen Saoedi-Arabië en Qatar. Het land is iets groter dan de Noordoostpolder in Nederland.

het land wordt van Saudi-Arabië en Qatar gescheiden door de Golf van Bahrein.

Op 16 december 1971 werd Bahrein onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Het land bestaat uit een groep van 33 eilanden in de Perzische Golf. De eilanden zijn onderling verbonden door een netwerk van bruggen.

De Koning Fahd Causeway vormt de brugverbinding met Saoedi-Arabië.

Eilanden Bahrein
Eilanden in de Perzische Golf die bij Bahrein horen zijn: Amwaj Islands, Bahrain Island, Hawar Islands, Jidda Island, Muharraq Island, Nabih Saleh, Sitra, Umm an Nasan, Umm as Sabaan, Nabih Salih-eiland,

Thuishaven Vijfde Vloot
Bahrein is de thuishaven van de Amerikaanse Vijfde Vloot. De commandant van de Vijfde Vloot, vice-admiraal Mark I. Fox, heeft zijn staf ondergebracht op zijn vlaggenschip de NSA Bahrain in de haven van Manama.

Klimaat en toerisme
Bahrein kent een warm en vochtig klimaat. In de zomer bereikt de gemiddelde temperatuur ongeveer de 29 °C. In de winter is dit ongeveer. 21 °C.

De neerslag is zeer gering, slechts ongeveer 75 millimeter per jaar.

Steden Bahrein
Naast de hoofdstad Manama zijn een aantal andere grote steden in Bahrein: Riffa, Muharraq, Hamad Town, A'ali, Isa Town, Sitra, Budaiya, Jidhafs, Al-Malikiyah, Adliya.

(Kaart steden Bahrein: CIA)

Kaart Bahrein: CIA

De Amerikaanse vliegdekschepen USS Abraham Lincoln en USS John C. Stennis in de Arabische Zee. De Lincoln maakt deel uit van de Vijfde Vloot van de VS (Foto: US NAVY, januari 2012)